Internationellt – Calmare Internationella Skola

Internationellt

Du, CIS och resten av världen.

Det hörs redan på namnet att CIS är en internationell skola. Men vår internationella profil är mycket mer än ett namn. Vi lägger till ett internationellt perspektiv på mycket av det vi studerar. Detta sker bland annat genom studentutbyten och jämförande studier av andra länder. Det ska kännas att CIS är en del av världen!

CIS har just nu elevutbyten med Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och Japan, Estland, Lettland, Island, Polen, Belgien, Senegal och USA. Våra elever uppskattar dessa utbyten och menar att de både ger kunskap, minnen och nya spännande kontakter.

Ett utbyte innebär att eleverna bor hos varandras familjer och att de går i skolan där. Varje läsår finns ca 100 resestipendium som du som CIS-elev kan söka. CIS är en ackrediterad skola genom Erasmus + vilket ger kvalitet och långsiktighet i våra utbytesprojekt.

 

American Studies

I ett helt unikt upplägg kan du få chansen att bekanta dig med det stora landet i väster och uppleva den nordamerikanska kulturen. Läs mer här.

European Studies

CIS ingår i ett stort europeiskt nätverk, Euroweek. Varje år arrangeras en stor internationell konferens i ett land i Europa. CIS deltar med en delegation. Hösten 2022 var CIS värd för detta evenemang och tog emot 200 gäster från hela Europa. Hösten 2023 åker vi till Italien. Läs mer här.

Språk är nyckeln till all kommunikation.

Språk är inte bara grammatik, det ger även inflytande. Om du kan tala för en sak får du ofta som du vill. Men språk är även en brygga mellan olika människor och kulturer. Och genom att studera språk får du upp ögonen för skillnader och likheter – vilket ger en ökad förståelse för andra människor.

Därför kan vi erbjuda dig som vill extra många språkpoäng inom ditt program. Välj mellan tyska, franska, spanska, italienska och japanska. Vill du läsa ännu mer språk inom ramen för ett utökat program kan du dessutom ta ett språkcertifikat som ger dig fördelar vid studier utanför Sverige.

 

På CIS får du vänner över hela världen. Häng med!