Välkommen till vår värld – Calmare Internationella Skola

Välkommen till vår värld

På Calmare Internationella Skola sätter vi eleven i centrum. Här får du en bra grund för fortsatta studier både kunskapsmässigt och metodmässigt. Vi förbereder dig och ger dig efterhand större ansvar samtidigt som vi är med dig hela vägen.
Vi ställer upp för dig och hjälper dig att nå dina mål, men vi kommer också att ställa krav. I vår värld stavas omtanke; Ansvar – Respekt – Engagemang!

I vår värld är det viktigt att få breda kunskaper om andra länder och kulturer, därför arbetar vi med en internationell profil på våra utbildningar.

Vi tycker också det är viktigt att skaffa sig kunskaper om, och kontakter i, arbetslivet. Därför jobbar vi med mentorer i arbetslivet som med sina insatser ger dig ett försprång när du senare skall ut på arbetsmarknaden.

I vår värld skall skolan vara en plats där du kan känna dig trygg. I våra moderna lokaler finns det alltid plats för dig, du syns och hörs både bland kompisar och lärare. Här kan du alltid vara dig själv, vi gillar dig nämligen för den du är.

Sammanhållningen är något som finns naturligt hos oss. Vi hjälper varandra, pluggar, umgås, har roligt och bygger nätverk. Skolan skall vara som ett andra hem. Här får du tre bra år innan du ska plugga vidare eller ge dig ut i världen. En tid som ger dig både kunskap och glada minnen. En bra start på en livslång resa.