Calmare Idrottsgymnasium – Calmare Internationella Skola

Calmare Idrottsgymnasium

Idrott som du vill ha den.

På Calmare idrottsgymnasium får du mer tid att utöva din favoritidrott under skoltid. Vi erbjuder inriktningar på 200-400 p. Här kan du kombinera skolarbetet med en rejäl satsning på din idrott – oavsett vilket program du väljer. Idag är vi ett av Sveriges bästa golfgymnasier med nationellt godkänd idrottsutbildning inom golf. Hösten 2019 startar vi NIU Fäktning. Vår erfarenhet av att ta hand om, och utveckla lovande idrottsungdomar, gör att vi nu vill ge fler chansen att kombinera idrott med studier. På Calmare idrottsgymnasium har vi en mångfald av olika idrottsinriktningar som utövas på schemat. Inom din idrott så kombineras praktisk träning med teoretisk utbildning på skolan. Du får dessutom tillgång till gym på Wellness Studio och vårt nätverk av specialister. Calmare idrottsgymnasium står för samordningen av alla resurser kring din träning och är övergripande ansvarig för din utbildning.

Oavsett vilken idrott du utövar kan du söka till Calmare idrottsgymnasium. Här får du en djupare förståelse för hur kroppen fungerar och hur du på bästa sätt kan utvecklas inom din idrott. Kraven för att du ska kunna gå på Calmare idrottsgymnasium är att du har en vilja att satsa och utvecklas inom din idrott samt att du utför den på tävlingsnivå. Under utbildningen kommer vissa uppgifter att utföras i samarbete med din ordinarie tränare som kan följa dig på nära håll.

Inom ramen för vårt idrottsgymnasium  erbjuder vi också kurser i träningslära för dig som är intresserad av att bli PT, personlig tränare. Du får 200 timmars utbildning där teori varvas med praktik.  Under utbildningen har du fri tillgång till Wellness Studios gym.

På Calmare idrottsgymnasium läser du kurser inom Idrott och hälsa specialisering samt träningslära. Omfattningen bestämmer du i samråd med oss och din idrottsförening. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår legitimerade idrottslärare Marcus Rydholm, som nås via e-post: marcus.rydholm@cis.se.