Calmare Idrottsgymnasium – Calmare Internationella Skola

Calmare Idrottsgymnasium

Idrott som du vill ha den.

På CIS kan du kombinera skolarbete med en rejäl satsning på idrott och hälsa – oavsett vilket program du väljer. Pedagogiken bygger på blockläsning och schemat är uppbyggt för att passa dig som idrottar.

En vanlig vecka ges möjligheten att träna mellan 3-9 timmar inom ramen för ditt schema. 

Som elev på CIS Idrottsgymnasium får du ett träningskort hos vår samarbetspartner Wellness Studios. Gymmet ligger centralt i Kalmar och med gångavstånd till skolan. 

Idrottsinrikningar CIS Idrottsgymnasium

CIS Idrottsgymnasium samverkar med följande föreningar för att kunna erbjuda en utbildning av hög kvalitet. Du möter utbildad personal både i skolmiljön och under träningspass.

Golfgymnasium, NIU, i samarbete med Kalmar GK.

Ishockeygymnasium, LIU, i samarbete med Kalmar HC.

E-Sportsgymnasium, inriktning League of Legends.

Basketgymnasium, i samarbete med KFUM.

Futsalgymnasium, i samarbete med FC Kalmar.

 

Kurser att läsa inom CIS Idrottsgymnasium

Idrott och Hälsa – Specialisering. 

Kursen för dig som tränar och tävlar inom annan idrott och vill fortsätta utvecklas inom den. Du kommer få ett gymkort samt ett personligt utformat träningsprogram för just din sport/idrott. Din tränare kommer att finnas med som bollplank och för att fortsätta utveckla dig i de praktiska momenten. Utbildningen består av kurserna Idrott och Hälsa – Specialisering 1 och 2 (200 poäng)

Träningslära – inriktning mot Personlig Tränare.

Detta är inriktningen för dig som är intresserad av träning och hälsa och som vill kunna coacha andra till en hälsosam livsstil. Du får en god grund i olika träningsområden och lär dig hur du skapar träningsprogram för ett specifikt syfte och mål. Utbildningen består av kurserna Träningslära 1 och 2 (200 poäng).

Mental träning. 

Kursen mental träning ska ge dig som elev verktyg att kunna prestera när det verkligen gäller. Kursen behandlar bland annat motivation, målfokusering och stresshantering samt mental avslappnings och träningsmetoder. Kursen är på 100 poäng. 

 

Skolstark – Kombinera dina studier med en hälsosam livsstil. 

På CIS vill vi att du ska få verktygen för att orka mer, stressa mindre och kunna fokusera bättre i skolan. Målet med Skolstark är gemensamma aktiviteter och träningar som stärker gemenskapen och som skapa förutsättningar för bättre prestationer både fysiskt och mentalt. Skolstark arbetar för en hållbar skolmiljö som bidrar till ökad inlärning och förbättrade studieresultat med glada, pigga elever och en stark personalgrupp. Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att nå goda resultat med omtanke om hela dig. 

Studieteknik, teambuilding, fyspass, och yoga är några aktiviteter inom Skolstark. 

Skolstark är för alla.

På Calmare idrottsgymnasium läser du kurser inom Idrott och hälsa specialisering samt träningslära. Omfattningen bestämmer du i samråd med oss och din idrottsförening. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår legitimerade idrottslärare Marcus Rydholm, som nås via e-post: marcus.rydholm@cis.se.